Hypotheekrentes beïnvloeden

Invloed op de hypotheekrentes

Een toekomstige huiseigenaar heeft invloed op de hypotheekrente. Door eigen geld in te brengen, een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten of door openstaande schulden af te lossen kan er een hypotheek met een lagere hypotheekrente afgesloten worden.

Eigen geld
Toekomstige huiseigenaren die over eigen geld beschikken kunnen een stukje van hun eigen huis zelf financieren. De hypotheek aanvrager investeert dan in zijn eigen woning en sluit geen maximale hypotheek af. Dit geeft de geldverstrekker vertrouwen. De geldverstrekkers geven in de ruil hiervoor een lagere hypotheekrente. Let wel op, bij het kopen van een eigen woning moet er tegenwoordig standaard eigen geld ingebracht worden.

Nationale Hypotheek Garantie
Bij het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kan de toekomstige huiseigenaar ook in aanmerking komen voor lagere hypotheekrentes. Bij een hypotheek met NHG heeft de geldverstrekker namelijk ook meer zekerheid dat de premie betaald wordt. Een Nationale Hypotheek Garantie is een vangnet voor de huiseigenaar, wanneer de premie niet betaald kan worden wordt dit gedaan door het NHG. Ook een eventuele restschuld kan door de NHG kwijtgescholden worden.

Openstaande schulden aflossen
Leningen aflossen voordat u een hypotheek aanvraagt is zeker verstandig. De openstaande schulden worden namelijk door de hypotheekverstrekkers opgevraagd bij het BKR en kunnen worden afgetrokken op de maximale hypotheek.  Hoge openstaande schulden verlagen niet alleen de maximale hypotheek maar kan ook de hypotheekrente verhogen.

 • null
  100% onafhankelijk
 • null
  altijd de voordeligste aanbieder
 • null
  bespaar duizenden euro’s
 • null
  online & telefonisch advies