Voordelen onafhankelijke advies huis

Voordelen van een onafhankelijke adviseur

Voor het afsluiten van een hypotheek wordt er vaak advies opgevraagd. Dit kan bij de banken maar ook bij een onafhankelijke adviseur. Door advies op te doen bij een onafhankelijke adviseur kan er uiteindelijke veel bespaard worden op de maandelijkse lasten van de hypotheek. Een onafhankelijke adviseur biedt nog meer voordelen.

Onafhankelijk advies
Een onafhankelijke hypotheekadviseur geeft altijd advies die in het belang is van de hypotheekaanvrager en niet in die van de geldverstrekkers. Er wordt gekeken naar de eventuele wensen, de financiële situatie en de toekomstverwachting. Aan de hand van deze gegevens wordt er gezocht naar de beste hypotheekverstrekker die het best bij de hypotheekaanvrager past. Ook kan de maximale hypotheek berekend worden.

Hypotheek die bij je past
Bij het kiezen van een hypotheek zijn er vele mogelijkheden. Er zijn verschillende hypotheekverstrekkers op de markt actief. Allemaal bieden ze verschillende hypotheken aan met verschillende hypotheekrentes. Een onafhankelijke adviseur zet ze allemaal op een rij en kijkt samen met jou naar de hypotheek die het beste bij jou aansluit en die voor jou het voordeligst is.

Kosten van een onafhankelijke adviseur
Over het algemeen is een onafhankelijke hypotheekadviseur duurder dan een afhankelijke hypotheekadviseur. Maar vaak kan er bij een duurder adviseur op langere termijn bespaard worden op de hypotheekrente. In dit geval is goedkoop duurkoop. Bij het afsluiten van een hypotheek en het betalen van de advieskosten wordt er geen btw in rekening gebracht.

 • null
  100% onafhankelijk
 • null
  altijd de voordeligste aanbieder
 • null
  bespaar duizenden euro’s
 • null
  online & telefonisch advies