Lagere maandelijkse lasten hypotheek

Maatregelen voor lagere hypotheeklasten

De hypotheekrentes zijn momenteel extreem laag. Toch wordt er door de huiseigenaren vaak nog een hoog bedrag aan hypotheekrentes betaald. Met deze verschillende mogelijkheden kan de starter de maandelijkse hypotheeklasten verlagen. Niet iedere oplossing is voor in iedere situatie even geschikt, passend hypotheekadvies ligt hierdoor vaak voor de hand.

Hypotheek oversluiten
In sommige gevallen is het voordeliger om de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Deze hypotheekverstrekker kan dan betere voorwaarden bieden en  een lagere hypotheekrente. Wanneer er gekozen wordt voor het oversluiten binnen dezelfde geldverstrekker wordt er alleen een boeterente in rekening gebracht. Bij het oversluiten naar een andere geldverstrekker moet er ook rekening gehouden worden met eventuele andere kosten, zoals de afsluitingskosten.

Minder risico
Wanneer de geldverstrekker minder risico loopt op de afgesloten hypotheek is die eerder bereid een hypotheek af te sluiten tegen een lagere hypotheekrente. Een huiseigenaar kan in een lagere risicogroep komen door extra af te lossen op de hypotheek of door de woning in waarde te laten stijgen. Let hierbij wel op: bij de meeste geldverstrekkers kan er tot 10% kosteloos extra afgelost worden op de hypotheek.

 • null
  100% onafhankelijk
 • null
  altijd de voordeligste aanbieder
 • null
  bespaar duizenden euro’s
 • null
  online & telefonisch advies