hypotheekadvieskosten

Hypotheekadvieskosten

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er in de meeste gevallen advies opgevraagd bij een hypotheekadviseur. Dit advies is niet kosteloos en soms zelfs een enorme kostenpost bij het afsluiten van een hypotheek. Een hypotheekadviseur kan voor zijn diensten een vast bedrag of een uurtarief in rekening brengen.

Vast bedrag of uurtarief
Wanneer een hypotheekadviseur een vast bedrag rekent voor het advies en de bemiddeling weet de toekomstige huiseigenaar direct waarop gerekend kan worden. In de meeste gevallen ligt dit bedrag tussen de 1.500 en de 3.000 euro. Een hypotheekadviseur kan ook werken met een uurtarief. In zo’n geval is het verstandig duidelijke afspraken te maken en deze schriftelijk vast te leggen. Het uurtarief kan gemiddeld tussen de 80 en de 175 euro per uur uitkomen.

Wij bij Startershypotheekonline.nl bieden u een onafhankelijk hypotheekadvies aan voor slechts 995 euro!

Fiscaal aftrekbaar
De kosten die gemaakt worden voor het hypotheekadvies kunnen van het inkomen afgetrokken worden. De starter betaald hierdoor bij het aanschaffen van een eigen woning minder inkomstenbelasting. Advieskosten die los staan van de hypotheek zoals de verzekeringen die bij de hypotheek afgesloten worden zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Dienstverleningsdocument
Een hypotheekadviseur is verplicht om de diensten en de kosten te vermelden. Dit wordt gedaan aan de hand van een dienstverleningsdocument die een huiseigenaar op de site van de hypotheekadviseur kan vinden. Aan de hand van de document kunnen toekomstige huiseigenaren verschillende hypotheekadviseurs gemakkelijk met elkaar vergelijken.

 • null
  100% onafhankelijk
 • null
  altijd de voordeligste aanbieder
 • null
  bespaar duizenden euro’s
 • null
  online & telefonisch advies