huis-hypotheekadvies

Grote verschillen in hypotheekadvies

Bij het afsluiten van een hypotheek is het verstandig contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Er zijn verschillende soorten hypotheekadviseurs die verschillende soorten advies aanbieden. Ook verschilt het per hypotheekadviseur waarop de toekomstige huiseigenaar kan rekenen. De keuze voor de juiste hypotheekadviseur is hierdoor lastig.

Onafhankelijke adviseur – afhankelijke adviseur
Bij de keuze voor een hypotheekadviseur kan er gekozen worden voor een onafhankelijke adviseur of voor een afhankelijke adviseur van bijvoorbeeld een bank. Het grootste verschil is dat de onafhankelijke adviseur niet verbonden is aan een enkele hypotheekaanbieder en hierdoor een groot aanbod aan hypotheken kan aanbieden. De kans dat er de hypotheek gevonden wordt die het beste bij de persoonlijke situatie van de toekomstige huiseigenaar past is bij een onafhankelijke adviseur hierdoor het grootst.

Vast tarief – uurtarief
Voor het hypotheekadvies kan een hypotheekadviseur een vast bedrag rekenen of een bedrag per uur. Bij een vast bedrag weet de toekomstige huiseigenaar direct waarop hij kan rekenen. Het is verstandig om afspraken schriftelijk vast te leggen wanneer een hypotheekadviseur een uurtarief hanteren. Ook bij een vast tarief moet de toekomstige huiseigenaar rekening houden met eventuele adertjes. Bekijk goed welke diensten binnen het pakket vallen en voor welke diensten eventueel extra kosten in rekening worden gebracht.

Bekijk hier wat wij u bij Startershypotheek Online bieden voor slechts 995 euro!

Diensten
Het kan per hypotheekadviseur ook verschillen wat de hypotheekadviseur voor diensten aanbiedt. In het dienstverleningsdocument die op de website van de hypotheekadviseur te vinden is, staat vermeld wat de werkzaamheden van de hypotheekadviseur zijn en wat hij hiervoor in rekening brengt. Een hypotheekadviseur is verplicht om een dienstverleningsdocument openbaar te maken.

 • null
  100% onafhankelijk
 • null
  altijd de voordeligste aanbieder
 • null
  bespaar duizenden euro’s
 • null
  online & telefonisch advies